דברו איתנו

כתבו לנו

לוגו ד״ר רייכנברג

דברו איתנו

כתבו לנו

הגיינת הפה

הקפדה על היגיינת הפה היא הבסיס לבריאות השיניים והחניכיים, מניעת מחלות וחיוך אסטטי.
במשך הטיפול האורתודונטי חשוב להסיר את רובד החיידקים המצטבר באופן טבעי
על הרקמות והמכשור, על מנת למנוע נזקים בעתיד ולהימנע מטיפולי שיניים מורכבים ויקרים.

רבים מהמטופלים ביישור שיניים ע" סמכים (גשר) שאינם מקפידים על כללי הגיינה מפתחים דלקת חניכיים. ההורים והמטופלים מופתעים לשמוע על כך מהצוות: מה?! יש לי דלקת חניכיים? צריך אנטיביוטיקה?

ד"ר למה אתה כל פגישה מדבר על צחצוח שיניים?

  1. צחצוח קבוע ונכון הוא הבסיס לשמירה על בריאות השיניים והחניכיים. כלל זה נכון תמיד אולם במשך הטיפול האורתודונטי הוא נכון שבעתיים. למה?
  2. הכוח המופעל בטיפול האורתודונטי יוצר שרשרת תגובות ביולוגיות המאפשרות תזוזות שיניים בתוך העצם והחניכיים. במידה וקיימת דלקת זיהומית מהצטברות חיידקים בחניכיים תזוזת השיניים עלולה לגרום לנזק לחניכיים, לאיבוד עצם ולנסיגת חניכיים בלתי הפיכה. הנזק למרבה הצער עלול להיות מהיר.
  3. בגלל צורתו, המכשור המודבק על השיניים צובר שאריות אוכל וחיידקים – הנקראים פלאק הרבה יותר משן טבעית וחלקה. בנוסף לכך, המכשור המודבק לשן מרחיק את השפתיים מפני שטח השן ולא מאפשר ניקוי טבעי ע"י תנועת השפתיים.
  4. הסמכים מודבקים באזור הקרוב לחניכיים (במיוחד בשיניים הקטנות) מסיבות של יעילות מכנית. כתוצאה מכך נוצר אזור צר מאד בין החניכיים לסמך שהוא מלכודת טבעית לפלאק. אם לא נסלק ביעילות את הפלאק, מהר מאד תתפתח דלקת חניכים שמתבטאת בנפיחות אודם ודימום במגע וצחצוח. למרבה הצער דווקא אז כשהכי חשוב לצחצח, מטופלים רבים נרתעים מלצחצח אזור נפוח כואב ומדמם וכתוצאה מכך הדלקת מחמירה.
  5. הצטברות הפלאק מסביב לסמכים ובינם לבין החניכיים יוצרת התפתחות מהירה של רקבון- עששת שמתחילה ככתמים לבנים שהופכים לצהובים חומים ולבסוף מופיע החור.
  6. קיימות שיטות מתקדמות וחדשניות ליישור שיניים בעזרת פלטות שקופות שיטת אינויזליין (קשתיות שקופות). שיטה זו מאפשרת לכם להסיר את הקשתיות לפני צחצוח השיניים ובזמן האוכל. לכן, קל יותר לשמור על בריאות השיניים והחניכיים במשך הטיפול וישנה פחות נטיה להצטברות חיידקים על השיניים.
  7. איך מזהים חניכיים דלקתיות? נפיחות החניכיים ומראה ספוגי ללא גבול ברור, דימום במגע קל/צחצוח ואודם תמידי, כאב במגע/צחצוח.
  8. אנו ממליצים לאחר הדבקת הסמכים להגיע לניקוי והדרכה מקצועית אצל שיננית אחת ל 3-6 חודשים במשך הטיפול. צוות המרפאה כוךך שתי שינייות ותיקות ומנוסות שישמחו להדריך אותכם בטכניקת צחצוןח נכונה.
  9. חשוב להקפיד על תזונה בריאה, להימנע ממשקאות ממותקים ומוגזים עתירי סוכר, גם משקאות דלי סוכר הם משקאות חומציים היכולים להמיס את השן לאורך זמן. במידה ושותים משקה כזה מומלץ להשתמש בקשית למניעת מגע עם השיניים ולצחצוח שיניים מיד לאחר מכן.
  10. שימוש במברשת עם סיבים קשים וכוח רב עלול לגרום לשחיקת השכבה החיצונית של השן המגינה על השן ולגרום לרגישות ולנסיגת חניכיים. השתמשו במברש עם סיבים רכים, תנועות רכות וסיבוביות למשך לפחות 2 דקות פעמיים ביום. השתדלו לקנות מברשת (חשמלית או רגילה) עם ראש קטן המאפשר גישה קלה לכל האזורים.

 

טיפים לצחצוח נכון

  1. צחצוח נכון לאחר הדרכה מקצועית ימנע דלקת. במידה והתפתחה כבר דלקת ברב המקרים צחצוח נכון יחזיר את החניכיים לבריאות ללא צורך באנטיביוטיקה.
  2. חוט דנטלי – מומלץ להקפיד על שימוש קבוע ויומיומי בחוט דנטלי איכותי המומלץ על ידי רופא השיניים או השיננית שלכם. החוט הדנטלי מונע את התפתחות העששת ומחלת החניכיים באזורי המגע בין השיניים. במיוחד אם השיניים צמודות.
  3. השיננית תדע להדריך אותכם בשימוש נכון במברשת בין שיניות – העוזרות לנקות באזורי המרווחים בין השיניים.
  4. רצוי לשטוף את הפה בתמיסות ("מי פה") פחות פעם ביום, בהתאם להנחיות רופא השיניים והשיננית. חשוב לרכוש רק מוצר הנמצא בפיקוח משרד הבריאות ובהתאם להמלצות רופא השיניים שלכם.
  5. ניתן להשתמש במכשיר שטיפה ייעודי – עם זרם מים חזק וממוקד לניקוי יסודי ולשמירה על היגיינת הפה.

 

הגיינת הפה

מתעניינים בשיטה?
הזמינו עוד היום תור לייעוץ בטלפון 052-2167038
או באמצעות הטופס שלמטה

תפריט נגישות